Labirint prin timp

un proiect de reconstituire istorică la CampVirtus

ianuarie-noiembrie 2017

Proiectul se adresează în special familiilor, dorind să încurajeze educaţia istorică la acest nivel primar şi să cultive dorinţa de cunoaştere şi protejare a patrimoniului. În cadrul proiectului se vor realiza şi documenta o serie de activităţi de week-end de arheologie experimentală (aprilie-august) cu ajutorul a 50 de voluntari (familii) şi se va realiza un eveniment de reconstituire istorică.

  • Echipa de proiect şi voluntarii vor recrea un război antic de ţesut şi vor confecţiona ţesături inspirate din antichitate, vor coase de mână costume istorice, vor realiza, inscripţiona şi picta un altar roman, vor construi o roată a olarului, vor produce forme ceramice tipice pentru romani, celţi şi daci pe care le vor arde „la groapă”, vor definitiva grădina romană prin împrejmuire cu gard de nuiele şi plantare de diverse plante aromatice folosite în bucătăria antică şi vor experimenta reţete culinare dacice şi romane.
  • Evenimentul tematic, de două zile, va fi organizat la Camp Virtus într-un week-end de la sfârşitul lunii septembrie – începutul lunii octombrie. Conceptul este acela de a construi efectiv un labirint (cu diferite zone care prezintă aspecte ale Antichităţii, „locuite” de voluntari în costume de epocă - o şcoală de gladiatori, o cohortă de soldaţi romani auxiliari, daci, celţi, parfumieri şi şoimari. În fiecare zonă a labirintului publicul poate asista la demonstraţii (lupte de gladiatori, manevre militare, ritualuri antice, dansuri, şoimărit, gătit, copt pâine, realizare parfumuri şi cosmetice etc.) şi poate participa la activităţi interactive (probare de costume şi echipamente, jocuri antice, degustări culinare, tir cu arcul şi praştia antică, ţesut, olărit, coafură antică etc.). Se va păstra şi o zonă contemporană cu activităţi specifice: primire vizitatori şi explicare concept, „colţul arheologului”, ridicare zmee, zonă de relaxare şi completare chestionare, facilităţi, parcare. La final se va organiza premierea voluntarilor, un ritual de încheiere a evenimentului şi un foc de tabără.

CITESTE MAI MULTE DESPRE PROIECT IN PRESA
IMPLICA-TE CA VOLUNTAR!
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.
        Save Save Save Save Save Save Save Save Save Save Save Save Save Save Save Save Save Save Save Save Save Save Save Save Save Save