Voluntariat

Anul acesta trăieşte istoria pe viu, în familie! Asociaţia Virtus Antiqua din Cluj caută voluntari pentru proiectul de reconstituire istorică Labirint prin timp care se va desfăşura la Camp Virtus, in Sălicea, lângă Cluj (ca. 8 km). Este vorba despre participare la (unele sau chiar toate dintre cele) 15 activităţi de week-end in aer liber (în funcţie de vreme) în perioada aprilie-august şi la un eveniment de două zile în perioada septembrie-octombrie 2017. Activităţile includ jocuri, activitati practice, instruire teoretica si materiale de documentare oferite:
  • recrearea un război antic de ţesut şi confecţionarea de ţesături inspirate din antichitate
  • realizarea manuală a unor costume istorice
  • inscripţionarea şi pictarea unui altar roman
  • construirea unei roţi a olarului si producerea de forme ceramice tipice pentru romani, celţi şi daci care vor fi arse „la groapă”
  • definitivarea grădinii romane prin împrejmuire cu gard de nuiele şi plantare de diverse plante aromatice folosite în bucătăria antică
  • experimentarea de reţete culinare dacice şi romane.
Evenimentul consta din construirea efectivă a unui labirint de ca. 1 hectar cu diferite zone care prezintă aspecte ale Antichităţii, „locuite” de membrii asociaţiei şi voluntari în costume de epocă - o şcoală de gladiatori, o cohortă de soldaţi romani auxiliari, daci, celţi, parfumieri şi şoimari.
Voluntarii vor încheia contracte cu asociaţia, vor beneficia de instructaj şi PSI, li se va asigura hrana în timpul participării la activităţi (reţete inspirate de cele antice), vor primi tricouri specifice proiectului şi premii în cadrul evenimentului final (diplome de participare, DVDuri cu documentarea proiectului, obiecte realizate în cadrul proiectului). Dar, în primul rând, vor beneficia de o atmosferă relaxată, în aer liber, de socializare şi de experienţe inedite, educative, constructive!
Dacă sunteţi interesaţi, vă rugăm să ne scrieţi un email pe contact@virtusantiqua.ro, cu câteva informaţii despre dvs. şi membrii familiei alături de care doriţi să participaţi la acest proiect. Vă vom răspunde, ţinându-vă la curent cu etapele proiectului şi ne vom consulta în legătură cu disponibilitatea participării la evenimente odată cu stabilirea exactă a datelor. Save Save